Vinprovningar i Stockholm

Det finns många alternativ om man vill gå på en vinprovning i Stockholm. Det är viktigt att veta vilka typer av företag som arrangerar vinprovningar i Stockholm. I
dagsläget finns det tre typer och de är:

  • Upplevelseföretag. Upplevelseföretag arrangerar alla möjliga typer av upplevelser så som fallskärmshoppning, dykning,ölprovningar eller vinprovningar. De är alltså inte specialiserade just på vinprovnignar. De vinprovningar som Upplevelseföretag arrangerar brukar ligga lite lägre i pris och är perfekt för en nybörjare. Det är dock inget man ska satsa på om man är en erfaren vinprovare.
  • Frilansande sommelierer är de mest kunniga inom vinprovningar. De är ju nämligen utbildade just i viner. Självklart varierar kvalitén på olika sommelierer och då även i pris. En sommelier brukar hålla vinprovningar både hemma hos människor samt i lokaler de har hyrt in sig på.
  • Barer och restaruanger som är specialiserade på vin arrangerar själva vinprovningar. De har då antingen en servtris eller bartender som kanske är utbildad sommelier. De är inte heller ovanligt att de hyr in sommelierer.

Wine-tasting

Även när man vet vilka företag som arrangerar vinprovningar i Stockholm kan de vara svårt att välja. StockholmVinprovning är en webbsida som jämför vinprovningar i Stockholm. Du kan jämföra olika vinprovnignar på pris samt vilka datum de har provningar.